2019 Miniportræt - Jakob M Larsen

 MINIPORTRÆT

Når man går en tur i Høje Kolstrup ser man flere sjove og smarte, elektriske transportmidler. Det kan gøre en lidt nysgerrig på hvem det mon er, der kører rundt på dem... Her er et lille portræt en, der ofte ses i bybilledet og specielt ved REMA1000 på Nyløkke.

Han hedder Jakob Marius Larsen.

Den pensionerede, tidligere fynbo ses ofte ved busholdepladsen på sin elektriske el-scooter, en Karma 747. Han kender alle buschaufførerne, der kommer forbi Nyløkke og han får ofte en snak med både chaufførerne og stampassagerne, når der er på- og afstigning.

* DEN SØNDERJYSKE FYNBO

Jakob er fynbo og fortæller at han kommer fra Kerteminde, men at han flyttede fra Fyn til Aabenraa i 1994, samme år som man havde bygget den ny Vestbro på Storebæltsforbindelsen fra Fyn til Jylland. Jakob var selv med til at bygge broen som maskinfører. Han tjente gode penge, men arbejdede også hårdt. Han styrede i knap 3 år en JCB med udskyderarm, nogle gange op til 32 timer i et stræk. Jakob var en af de sidste der forlod byggepladsen på selve vestbroen. Jakob er pensionist, men har tidligere arbejdet hos et maskinførerfirma, hos en entreprenør, i landbruget og som elektriker. Han har to børn og 10 børnebørn og har været gift to gange. Jakob har altid elsket at bo i Sønderjylland, hvor han har sine gode venner. Han fortæller at han aldrig har haft trangen til at flytte tilbage til Fyn.

Jakobs imponerende fuldskæg groede han i 1999 motiveret af et væddemål om en kasse øl. Først var det ikke meningen han skulle beholde det, men i dag vil børnebørnene ikke have at Jakob klipper det

* KARMA 747

Jakobs el-scooter er en Karma 747. En all-round 4 hjuler til både korte og lange ture. Karma 747 kan køres med højre eller venstre hånd. Den har drejesæde, justerbar ryg og sæde, armlæn og styr, nakkestøtte og tre hvide fartstriber på stoleryggen. Leveres med sidespejle og med frontkurv. Der er lys for og bag, samt blink- og stoplys. Farven er rød, men den fås også i grøn. Vægten ekskl. batterier er 74,3 kg og scooteren er beregnet til max. 135 kg chauffør, paraply og indkøbspose. Rækkevidden er ca. 40 km for en opladning og hastigheden er ca. 15 km/t, hvilket ville kunne bringe Jakob fra Høje Kolstrup til Murmansk i Rusland på 8 dage. Dertil kommer pauser og tid til de 67 batteriopladninger ...

* SE VIDEO

KLIK HER: youtu.be/W5hcbBAvfYA

Seneste nyheder

 MINIPORTRÆT

Når man går en tur i Høje Kolstrup ser man flere sjove og...

Læs mere

* Høje Kolstrup Skole omdannes i hele uge 48 (25.-29. november 2019) til et...

Læs mere